Filmclub NinoFilm presenteert 'Les Choristes'

Filmclub NinoFilm presenteert op dinsdag 2 december als derde film van het seizoen ‘Les choristes’ van Christophe Barratier.

‘Les choristes’ speelt zich af in een Frans internaat, eind jaren 1940. Rachin, de directeur, heerst er met een ijzeren discipline over een groep moeilijke gevallen. De werkloze muziekleraar ClĂ©ment Mathieu aanvaardt een betrekking van surveillant in het internaat. Hij krijgt van de directeur de toelating om een koortje op te richten. De jongeren hebben eindelijk een doel in het leven, maar op Ă©Ă©n jongen, Mondain, krijgt Mathieu geen vat. Als er brand uitbreekt, neemt het muzikale sprookje een andere wending.

’Les choristes’ is een dramatische muziekfilm van Christophe Barratier uit 2004 met onder andere GĂ©rard Jugnot, François BerlĂ©and en Jean-Baptiste Maunier. De muziek van Bruno Coulais speelt een belangrijke rol in deze film, die een megasucces in de Franse bioscopen werd (8,5 miljoen kijkers). ‘Les choristes’ versierde Oscarnominaties voor beste buitenlandse film en beste filmsong, maar kon geen van beide verzilveren.

De film start om 20 uur, maar om 19.45 uur verzorgt de filmclub een inleiding.

Praktisch

  • film ‘Les choristes’
  • dinsdag 2 december, 20 uur (inleiding om 19.45 uur)
  • Cinema Central, Lavendelstraat 25, Ninove
  •  € 6 (met reductie voor jongeren en kansenpasbezitters)
Topartikels editie Ninove-Dender