Meise wil sluikstorters aanpakken

De gemeente Meise wil dat er een oplossing komt voor de problematiek van de Kerkhofstraat en Patatestraat, op de grens met Londerzeel. De plek is de aantrekkingspool bij uitstek voor sluikstorters. Bovendien is de weg aan de A12 ook nog eens zeer geliefd voor het sluipverkeer.

De sluikstortproblematiek in de Kerkhofstraat en Patatestraat is al langer gekend. De vrijwilligersploeg kuist er regelmatig tonnen zwerfafval op. ‘Deze vergeten hoek en grensgebied met Londerzeel is een geliefde plek voor sluikstorters’, weet Luc Larivi√®re, √©√©n van de vrijwilligers.

‘Wij hebben zopas met drie personen ‚Äď Linda Van Wontergem, Jean Jacobs en ikzelf- opnieuw een 40-tal zakken gevuld en een dertigtal grijze zakken met huishoudelijk afval van een priv√©terrein gehaald. De ‘buit’ bestond onder meer uit autobanden, een bureaustoel en oud speelgoed.’

‘Het is tijd dat mensen inzien dat zwerfvuil niet meer van deze tijd is. Hopelijk kijkt de gemeente de mogelijkheden eens na om voor deze omgeving een oplossing te zoeken want dit is werkelijk’theplace to be’ voor sluikstorters.’

Het zwerfvuil wordt door intercommunale INCOVO opgehaald in opdracht van de gemeente, uiteraard steeds betalend. De gemeente wil dan ook een oplossing.

‘We gaan samen met de gemeente Londerzeel, het Agentschap Wegen en Verkeer, en de aanliggende bedrijven Sarens en Geeroms rond de tafel zitten’, zegt milieuschepen Willy Kerremans (N-VA). ‘Er moet een manier zijn om zowel het sluikstorten als het sluipverkeer een halt toe te roepen.’

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise