Cartoonisten zoeken levensreddende stamceldonor voor Veerle De Troyer

Ninovieter Veerle De Troyer (29 jaar) vecht al twee jaar tegen lymfeklierkanker. Na 64 chemobehandelingen, 20 bestralingskuren en een autologe stamceltransplantatie (met haar eigen stamcellen) kreeg Veerle te horen dat het vinden van een gepaste stamceldonor haar laatste kans is om de ziekte te overwinnen.

Eén persoon op 50.000 kan stamceldonor van Veerle worden. Dit wil zeggen dat in België ongeveer 224 potentiële levensreddende donoren rondlopen. Alleen weet niemand waar zij zich vandaag bevinden.

Met de stamcelkaartenactie : ‘Stuur iemand een nieuw leven’ wil het team van Veerle De Troyer  zoveel mogelijk mensen aanmoedigen zich te registreren als stamceldonor, in de hoop zo een levensreddende donor te vinden. Niet alleen voor Veerle, maar ook voor vele anderen die kampen met een levensbedreigende bloedziekte.

Samen met illustratrice Eva Mouton, acteurs Joy Anna Thielemans en Tomas Van Den Spiegel gaan bekende Vlaamse cartoonisten zoals Kamagurka, Merho, Jeroom, Jonas Geirnaert, Fleur van Groningen, Camp, Mat, Lectrr, Vandekonijnen en Korneel mee zoeken naar stamceldonoren.

De cartoonisten tekenden elk een wenskaart die sinds zaterdag 13 december 2014 online te bestellen zijn via http://stamcelkaarten.tictail.com.  Een pakketje van 5 kaarten kost 5 euro. De opbrengst van de kaarten gaat integraal naar Kom op Tegen Kanker en De Maakbare Mens (de vzw achter stamceldonor.be). 

Uzelf opgeven als stamceldonor is heel eenvoudig, kost weinig tijd en biedt de kans ooit iemands leven te kunnen redden.

Alle info vind je op www.stamceldonor.be/3stappen .

Topartikels editie Ninove-Dender