Voetbalnieuws : KV Zuun en SK Oetingen samen op kop

KSC Wolvertem rukt na een nieuwe overwinning verder op in de stand. KSCW won met 0-1 op Chatelet dankzij een doelpunt van Bastin. Geel blauw kende enkele turbulente weken maar kan met gerust gemoed de winterstop in.

KVK Ninove leek 80 min lang af te stevenen op een 0-0 gelijkspel maar kon uiteindelijk de drie punten thuis houden. Kruibeke was gekomen voor een punt en had amper aanvallende intenties. Uiteindelijk konden Kazi en De Wannemaeker de bezoekende muur slopen. KVK blijft op de derde plaats staan met acht punten achterstand op leider Dikkelvenne.

Ternat had geen verhaal tegen de aanvalsgolven van KFC Strombeek en ging met 1-4 onderuit. Roel Van Den Brande en Dimitri De Buyser scoorden tegen hun ex-ploeg. Ternat blijft voorlaatste maar ziet rode lantaarn Rode naderen tot op twee punten. VK Liedekerke ondervond weinig moeite met Houtem. Doelpunten van Bronselaer, Vandegucht en Van Nieuwenhove telden de bezoekers helemaal uit.

De topper tussen Delta Londerzeel en FC Borght kende heel wat spektakel. De thuisploeg incasseerde twee rode kaarten en ook bezoeker Martinez werd in het slot uitgesloten. Borght profiteerde optimaal van de numerieke meerderheid en Médard, Vermeiren en Deriemaeker legden de zware eindstand vast. FC Borght blijft op kop, SK Leeuw telt één punt minder. Leeuw won van Black Star met 3-1 en kan terugblikken op een sterke eerste seizoenshelft onder leiding van ancien Buelinckx. Boka United gaat de winterstop in als derde, na een 3-5 nederlaag tegen Teralfene.

Geen maat op KFC Meise

In derde provinciale C gaan KV Zuun en SK Oetingen samen als leiders de kerstperiode in. Beide teams tellen elk 37 punten. KV Zuun won met 3-2 van Liedekerke B terwijl Oetingen geen moeite had met Eizeringen en eenvoudig met 0-3 won.

In derde F beleefde KFC Meise een eenvoudige middag tegen St-Jozef Londerzeel. Goovaerts kroonde zich met een hattrick tot man van de match. Mulders en Cappiello pikten ook hun doelpuntje mee.

Concurrent Relegem kreeg voetballes van Oviedo-Asturiana en kreeg vijf treffers om de oren. Hekelgem kon zich tegen Mazenzele Opwijk niet revancheren voor de verloren heenwedstrijd en verloor met 3-1.

Asse-Terheide won met 1-0 van Berchem en blijft ongeslagen op kop. Peizegem stond op voorsprong tegen Bon Air en keek verbaasd toe hoe de bezoekers het na 70 minuten voor bekeken hielden en riching kleedkamers trokken.

Topartikels bij Goeiedag.be