Tentoonstelling 'Tinel. De Beelden' als slot van huldejaar

Al het hele jaar zet Ninove een markante hedendaagse kunstenaar in de kijker. Als apotheose van het huldejaar ‘Koenraad Tinel 80’ toont de kunstenaar vanaf 1 november in de Hospitaalkerk van Ninove enkele recente, ongeziene beelden.

Deze zomer verraste Koenraad Tinel met een schitterend overzicht van recent en minder jong tekenwerk op de tentoonstelling ‘Tinel. De Tekeningen’. Tussen Allerheiligen en Kerstmis treedt de kunstenaar naar buiten met beelden uit de cycli La danse de l’éphémère, Prima Mater en Silent Navigations.

De tentoonstelling ‘Tinel. De Beelden’ vindt plaats in de Hospitaalkerk, Burchtstraat 44 in Ninove. Ze loopt van 1 november tot en met 21 december 2014 en kan bezocht worden op zaterdag en zondag van 14 uur tot 18 uur. Een openingsdrink wordt aangeboden op zondag 2 november tussen 16 en 18 uur.

‘Tinel. De Beelden’ eindigt met een finissage op zondag 21 december 2014. In de unieke voorstelling Kumiko treedt Koenraad Tinel in dialoog met jong talent uit Ninove en omgeving.

Koenraad Tinel tekent live op de scène en brengt met geprojecteerde beelden een verhaal van en door Hannah De Meyer tot leven. Elisabeth Sturtewagen zorgt voor de muzikale begeleiding op cello.

Praktisch

  • Tinel. De Beelden’: van zaterdag 1 november tot en met zondag 21 december 2014 in de Hospitaalkerk, Burchtstraat 44 te Ninove; openingsuren: zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur
  • Kumiko: zondag 21 december 2014 om 16 uur in het Susterhuys, Burchtstraat 47-49 te Ninove (schuin tegenover de Hospitaalkerk). Inkom: 5 euro

‘Koenraad Tinel 80’ is een organisatie van de stad Ninove & het cultuurforum van Ninove in samenwerking met de gemeentebesturen van Galmaarden, Geraardsbergen, Gooik en Lennik.

Topartikels editie Ninove-Dender