Week van de Openluchtfilm krijgt extraatje

Met meer dan 200 aanwezigen voor ‘FC De Kampioenen’ ( op vrijdag 22 augustus in Voorde in aanwezigheid van de enige echte Carmen) en 300 kijkers voor ‘Marina’ (op zondag 24 augustus aan De Zwarte Flesch in Pollare) is de reeks openluchtfilms die de stad Ninove organiseert met succes afgetrapt. Dinsdag stond ‘Het vijfde seizoen’ op het programma in Denderwindeke en donderdag 28 augustus wordt “Offline” van Peter Monsaert in Nederhasselt (basisschool De Hazelaar) gespeeld. Zaterdag 30 augustus in Lieferinge sluit de Ninoofse openluchtcinema met de film ‘Het varken van Madonna’ van Frank Van Passel. Alle vertoningen beginnen om 21 uur.

Een beetje ‘buiten competitie’ is de film van vrijdag 29 augustus. Geen Vlaamse film, wel een film met de Eerste Wereldoorlog als thema. En niet in een deelgemeente, maar aan het oud stadhuis van Ninove.

 ‘Paths of glory’ is een vroege film van Stanley Kubrick (1957), gedraaid in zwart-wit , met Kirk Douglas in de hoofdrol. Terwijl Franse soldaten in de loopgraven schuilen tegen een Duitse aanval krijgen ze de opdracht om een zelfmoordmissie te beginnen. De missie faalt, waarna de Franse generaals als voorbeeld drie soldaten voor de krijgsraad slepen. Kan commandant Dax voorkomen dat de drie tot de doodstraf veroordeeld worden?

Vóór de film presenteert de dienst Cultuur een muziekconcert dat eveneens de Eerste Wereldoorlog memoreert. ‘Oorlogsgeleerden’ is een programma met liedjes in vele talen over oorlog en vrede in alle tijden. Met Vera Coomans, Piet Van Den Heuvel, Frank Tomme en Jokke Schreurs.

Praktisch

  • vrijdag 29 augustus
  • 20.00 uur: concert “Oorlogsgeleerden” in cc De Plomblom
  • 21.30 uur: film “Paths of Glory” aan het oud stadhuis op het Oudstrijdersplein (bij regenweer: cc De Plomblom)
  • gratis
Topartikels editie Ninove-Dender