Eendracht Aalst speelt tegen Club Brugge in stadion Dender (update)

De 1/16e finale van de Beker van BelgiĂ« tussen Eendracht Aalst en Club Brugge op woensdag 24 september zal niet gespeeld worden in het Pierre Cornelisstadion in Aalst. Omwille van de veiligheid heeft burgemeester Christoph D’Haese (N-VA), in samenspraak met de brandweer en politie, besloten dat de wedstrijd niet kan plaatsvinden in de Bredestraat.

Het stadion is verouderd, totaal uitgeleefd en beantwoordt niet meer aan de actuale veiligheidsvoorschriften. Daarnaast kan in Aalst ook slechts plaats worden geboden aan 525 bezoekende supporters.

Dat aantal is volgens het bestuur van de bezoekende club ruim onvoldoende voor de Brugse aanhang. Verder is op supportersfora al vermeld dat supporters van Club Brugge uit de regio tickets vragen aan die van Eendracht Aalst, waardoor geen strikte scheiding van supporters gegarandeerd kan worden en er dus incidenten kunnen plaatsvinden.

‘Anders beslissen zou volstrekt onverantwoord en onveilig zijn. Een burgemeester moet rekening houden met de veiligheidsadviezen van politie en brandweer, dewelke unaniem uitermate negatief zijn. Ik kan deze niet zomaar naast mij neerleggen”, aldus burgemeester D’Haese. 

Update (29 augustus): De bekerwedstrijd tegen Club Brugge van woensdagavond 24 september wordt gespeeld in het Van Roystadion in Denderleeuw. Dat stadion voldoet wel aan de veiligheidsnormen. Enkel de KBVB moet het licht nog op groen zetten maar Eendracht Aalst verwacht geen probleem.

Er wordt dus geopteerd voor een stadion dichtbij huis zodat alle supporters deze mooie affiche kunnen bijwonen.