Feest bij vzw De Kalmoes

De Kalmoes vzw, het centrum voor hippotherapie en aangepast paardrijden in Meerbeke, opent ook dit jaar de deuren voor het grote publiek. Op zaterdag 23 en zondag 24 augustus 2014 organiseert de vereniging haar Kalmoesfeesten.

De Kalmoes vzw laat kinderen en volwassenen met een handicap genieten van paarden, steeds op maat aangepast. Zo leren rolstoelpatiënten mennen in een speciaal ontworpen rolstoelkoets, ontdekken mensen met een autismespectrumstoornis hoe contact te maken met een paard of pony en genieten alle kinderen, ongeacht beperking of leeftijd, samen van de dieren. Deze Kalmoesfeesten willen een goed beeld geven van wat de vereniging biedt aan de regio en helpt natuurlijk ook de kas te spijzen.

Met honger zullen de bezoekers de Kalmoesfeesten alvast niet verlaten, en wie wil kan mee op de (rolstoel)koets of een ritje maken met het ‘vliegend tapijt’. Nieuw dit jaar zijn de gratis optredens van NoXS Rockband (zaterdag om 18 uur) en charmezanger Nico Hazes (zondag om 16 uur). Het feestterrein van de vzw dat gelegen is in Neep 82 te Meerbeke  is zowel op zaterdag als op zondag open van 12 tot 20 uur (doorlopende barbecue). De inkom is volledig gratis.

Topartikels editie Ninove-Dender