Una Giornata Italiana met in de voormiddag de Andrea Tafi Classic

Alvorens wielerorganisator Flanders Cycling Events (FCE) op zondag 3 augustus 2014 uitpakt met haar derde na-Tourcriterium is er op zondag 1 juni in het stadscentrum (op de Graanmarkt), ook al voor de derde keer, de Andrea Tafi Classic en Una Giornata Italiana.

Voor het eerst maakt de  Andrea Tafi Classic deel uit van de Proximus Cycling Challenge van Flanders Classics als achtste manche van dit regelmatigheidscriterium. De Proximus Cycling Challenge is een nieuw initiatief dat twaalf tochten voor wielertoeristen groepeert. Tijdens elke manche kunnen deelnemers punten verzamelen. De meest regelmatige deelnemer, deelneemster of ploeg kan hiermee een mooie prijs winnen. De twee trajecten van de Andrea Tafi Classic (140 en 85 km) lopen over de Muur van Geraardsbergen, de Bosberg en de Congoberg. Andrea Tafi, Johan Museeuw en Peter Van Petegem, niet toevallig het podium van de Ronde van Vlaanderen 2002, beloofden hun deelname. Start van 7 tot 11 uur, start vips om 9 uur. Voor gezinnen zijn er rustige ritten uitgestippeld van 25 en 45 km in en door Ninove en de deelgemeenten. Start van 8 tot 12 uur.

Aansluitend is er op de Graanmarkt vanaf 14 uur de feestelijke Italiaans-Belgische verwennamiddag ‘Una Giornata Italiana’. Elke bezoeker kan ‘op zijn Italiaans’ genieten van de Italiaanse keuken, muziek met o.a. Ricky’s Band en de Ninoofse Italiaan Salvatore, de oldtimer/auto/moto/tractorshow met bekende Italiaanse merken, special cars van Ferrari, Lamborghini, Maserati, Fiat, Lancia, Alfa Romeo,… en het zonne‘terrazza’ van de Andrea Tafi Club. Voor de allerkleinsten is er op het Twijndersplein een kinderfoor en om 14 uur gratis bedeling van ballonnen en vlaggetjes.

Meer info : www.flanderscyclingevents.be

Topartikels editie Ninove-Dender