Lieferinge kiest vandaag ook een naam voor het buurtcafé

Lieferinge, een van de kleinste deelgemeenten van Ninove, kiest niet alleen vertegenwoordigers voor het Vlaamse, Federale en Europese parlement maar ook een naam voor het buurtcafé.

Het plaatselijke LEADER-comité organiseert vandaag een bijkomende verkiezing. Het onlangs opgestarte buurtcafé dat zich nog in de inloopfase bevindt, heeft nog steeds geen echte naam. Er werd een lijst samengesteld met mogelijke namen en de mensen die in het buurthuis van Lieferinge (stembureau 9) gaan stemmen kunnen daarna even langsgaan op het plein naast het buurthuis om hun voorkeur kenbaar te maken.

Het LEADER-comité heeft er met de toestemming van het college van burgemeester en schepenen een standje als stemlokaal ingericht. Er wordt de mensen een koffie en een hapje aangeboden en daar kunnen ze hun voorkeurstem op heuse stembiljetten uitbrengen. Met deze actie wil het comité meer ruchtbaarheid geven aan het buurtcafé en aan de andere initiatieven in Lieferinge. Ze willen de dorpsgenoten warm maken om mee te bouwen aan een gezellig dorpsleven waar ieder zich thuis voelt.

De offici√ęle opening van het buurtcaf√© is voorzien op zaterdag 30 augustus 2014 ter gelegenheid van de openlucht filmvoorstelling in Lieferinge van de Vlaamse film ‚ÄúHet varken van Madonna‚ÄĚ georganiseerd door de Ninoofse cultuurdienst.¬† Inmiddels blijft het buurtcaf√© tweewekelijks zijn deuren openen op vrijdagavond vanaf 19.30 uur en ook tijdens de wedstrijden van de Rode Duivels in het wereldbekertornooi.

Topartikels editie Ninove-Dender