20 jaar Plomblom en Bib

Met de opvoering van het toneelstuk ‘De Paradijsvogels’ door 60 toneelamateurs uit Ninove en omgeving, opende cultuurcentrum De Plomblom op 27 mei 1994 officieel de deuren. Enkele maanden later, op 14 oktober 1994, verhuisde de bibliotheek vanuit het afbrokkelende gebouw in de Dreefstraat naar haar huidige locatie, die vele Ninovieters zich zullen herinneren als de lampenfabriek Sigtay.

Vandaar dat gedurende het seizoen 2014-2015 een reeks jubileumactiviteiten georganiseerd worden onder de noemer ‘Cultuur de Lux’ dat vandaag officieel van start gaat. De groep Along Comes Mary zal in het amfitheater het beste van zichzelf geven. Deze formatie brengt de meest bekende songs van de jaren ‘40, ‘50 en ‘60 gecombineerd met hedendaagse nummers, maar vermomd in een vaudeville-variété-gipsy-jasje. Het voorprogramma wordt verzorgd door het Ninoofs talent Bram Van Den Berghe. De concerten zijn gratis en starten om 20.30 uur.

In de foyer loopt de fototentoonstelling ‘De gezichten van Graanmarkt 12’ die de bib en het cultuurcentrum uitwerkten in het kader van dit jubileum met werk van huisfotograaf Koen De Smet. Vanavond is ook, in primeur, de nieuwe seizoensbrochure 2014-2015 verkrijgbaar waarin u meer informatie vindt over de overige jubileumactiviteiten zoals de seizoensopener met de LSP-band op 4 oktober, de familiehappening SuperVlieg op 5 oktober en een literaire avond ‘In de gloed van de Groote Oorlog’ op 5 december. 

Topartikels editie Ninove-Dender