Jeugdhuis Het Uur houdt 42ste Ronde van Meerbeke

Jeugdhuis Het Uur in Meerbeke wil de herinnering aan de aankomst van de Ronde van Vlaanderen in Meerbeke levendig houden en organiseert zondag 6 april voor het derde jaar op rij een eigen Ronde. Dit jaar de 42ste gezien het de 42ste keer zou geweest zijn dat de Ronde van Vlaanderen in Meerbeke aankwam, mocht ze niet zijn uitgeweken naar Oudenaarde. 

Het concept blijft grotendeels hetzelfde. Een ludieke fietstocht in wielertenue onder begeleiding van volgwagens en moto’s van ongeveer 30 km die de laatste kilometers van het vroegere parcours afhaspelt met de Muur, Bosberg,  bevoorrading op de Vesten en aankomst in Meerbeke.

Bij inschrijving krijgt elke deelnemer bonnetjes die zullen kunnen gebruikt worden in de vier cafés die rond de kerk liggen, met name het Oud Withuis, café Onder de Linde, café Moesj en voor het eerst Jeugdhuis het Uur.

Jeugdhuis het Uur zorgt alvast voor de sfeer: naast een groot scherm binnen, zullen er op het kerkplein zelf verschillende tv’s worden opgesteld om de koers live te kunnen volgen en na de aankomst van de echte Ronde van Vlaanderen is er een optreden op het kerkplein van de groep Mourning Jack.

Tijdens de uitzending zullen de mensen van het Eliaro wielerteam ten voordele van de 1000 km van Kom op tegen Kanker hamburgers verkopen en pronostieken aanbieden. Jeugdhuis Het Uur schenkt 0.50 cent aan dit goede doel per verkochte consumptie.

Het startschot wordt gegeven op zondag 6 april omstreeks 10.30 uur aan café Oud Withuis in Meerbeke. Inschrijven op voorhand gewenst via koenvdh46@hotmail.com en kost 5 euro. Inbegrepen : viermaal drinken + verzekering.

RVM_2014

Topartikels editie Ninove-Dender