Oplichters beloven 'grote erfenis'

De politie van Ninove waarschuwt voor oplichters die een grote erfenis beloven. Zij kreeg al enkele meldingen binnen van mensen die een brief hadden ontvangen van een zekere ROMAN SAN CALVO “attorney-at-law”, C/Ribera del Loira 46,28042 Madrid, Spain.

Deze ‘advocaat’ vermeldt in zijn brief dat je een bepaalde som kan erven van een business magnate “XXXXXXXXXXX Edwin”. In de zoektocht naar erfgenamen is men zogezegd in laatste instantie bij jou terecht gekomen aangezien deze Edwin toevallig dezelfde familienaam draagt als jij.

Eens de erfenis wordt vrijgegeven zou deze 50/50 verdeeld worden. Er wordt vervolgens gevraagd contact op te nemen via een e-mailadres en de instructies te volgen met de garantie dat dit 100% risicovrij is.

De politie vraagt om dit zeker niet te doen, want het gaat hier om een geval van oplichting. Er wordt verzocht om de oplichting te melden op het politiecommissariaat, Onderwijslaan 75 – 9400 Ninove.

Topartikels editie Ninove-Dender