85-jarige attractiebouwer Julien Wasteels breidt miniatuurkermis uit met luchtschommel

Julien Wasteels is al sinds zijn kindertijd gepassioneerd door kermisattracties. In zijn woning in de Lindendreef heeft hij al jaren een kamer ingericht waar hij systematisch kermisattracties op schaal nabouwd. Van botsauto’s tot reuzenrad, van achtbaan tot rupsbaan (Waltzer), je vindt het er allemaal.

Recent heeft de nu 85-jarige attractiebouwer een luchtschommel aan zijn miniatuurkermis toegevoegd.

‘Ik ben de mosterd gaan halen op een nostalgische kermis’, vertelt Julien. ‘In Nederland heb je nog iets meer kans dan bij ons om zo een kermis te bezoeken maar het loont zeker de moeite.

De prachtige authentieke schilderingen, feeërieke verlichting, muziek van toen en natuurlijk het draaien, zwieren en zwaaien van de attracties met hun karakteristieke kenmerken is iets waar ik enorm naar opkijk.’

In heel wat van zijn kermisattracties verwerkt Julien Wasteels kleine spiegels. Dit inspireerde zijn kleindochter en petekind Joke Wasteels om dit materiaal te verwerken in het kostuum van de carnavalsgroep ‘Van ’t Alverdrau Donker’ waar zij en haar vriend Dieter deel van uitmaken. Iets wat Julien apetrots maakt.

Zijn gezondheid laat het nog moeilijk toe om op zondag 9 maart naar de Roze Zondagtrein te gaan kijken, maar kleindochter Joke heeft beloofd dat peter Julien en oma Yvette  het kostuum in avant-première zullen te zien krijgen.

Topartikels editie Ninove-Dender