Opnieuw verkavelingsvergunning voor bebouwingen in de Halfstraat

Na de eerdere vernietiging van de verkavelingsvergunning door de Raad voor Vergunningsbetwistingen m.b.t.  gronden in de Halfstraat te Aspelare, besliste de Bestendige Deputatie van Oost-Vlaanderen opnieuw een verkavelingsvergunning af te leveren aan Flanders Investment Company NV (FICO NV), waarbij zij de negatieve adviezen van zowel de gewestelijke als de provinciale stedenbouwkundige ambtenaren negeert. 

Volgens Werner Somers (Forza Ninove), gemeenteraadslid en raadsman van tien bewoners van de Halfstraat, getuigt dit van partijdigheid vanwege de Bestendige Deputatie. 

Op de gemeenteraad van 23 januari zal Werner Somers voorstellen dat de stad Ninove beroep instelt bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Forza Ninove rekent op de steun van N-VA en sp.a-Groen om een meerderheid te behalen voor dit voorstel. 

Topartikels editie Ninove-Dender