Stormweer treft Ninove On Ice (+ foto's)

De organisatoren van het schaatsevenement ‘Ninove On Ice’  zagen hoe gisterenavond stevige rukwinden van ‘de kerststorm’ inbeukten op de grote tent en de andere constructies langsheen de ijspiste.

De brandweer van Ninove werd ter plaatse gevraagd en kon niet anders dan de ijsschaatsers van de piste halen en de bezoekers van de bijhorende drankgelegenheid vragen iets vroeger dan normaal af te sluiten.

Preventief werd de zware verlichtingsbalk van de centrale boom van de grote tent neergelaten en gestut.  Eveneens werden enkele lcd schermen en een zijwand van de dranktent binnengehaald, zodat de wind minder kon inbeuken.

De verdere avond en nacht diende de brandweer herhaaldelijk uit te rukken voor stormschade. Dit diende o.a. te gebeuren op de Aalstersesteenweg waar een verlichtingspaal het begaf en op de weg terechtkwam.

Ondertussen nam het stadsbestuur ook de beslissing om het stadspark te sluiten. Wie het verbod aan zijn laars lapt, doet dit op eigen risico.

Topartikels editie Ninove-Dender