Met Bartel Van Riet sparen voor meer speelbos in Ninove

Tv-figuur en bomenexpert Bartel Van Riet is best tevreden met de 211.500 euro die Natuurpunt sinds begin dit jaar bij 4.270 verschillende schenkers heeft ingezameld. ‘We zijn goed bezig, maar het bos van de toekomst kan elke euro goed gebruiken.’

Eén vierkante meter bos creëren, kost gemiddeld 4 euro. Dit jaar zal met het ingezamelde geld al 38.000 vierkante meter nieuw bos aangeplant worden in Lier, Loppem en Ninove, maar ook de volgende jaren wil Natuurpunt nog nieuwe stukken bos aanplanten, verspreid over heel Vlaanderen.

Samen met de stad Ninove ontwikkelt de natuurvereniging aan de Venebroeken een 6,5 hectare groot speelbos, op nauwelijks 1 kilometer van de stadskern. Het is al het derde jaar op rij dat Natuurpunt geld spaart om er bomen te kunnen planten. Dit jaar kan de spaarpot nog gevuld worden tot 24 november.

Die dag wordt er tussen 0,5 en 1 hectare nieuw bos aangeplant. De schenkers en de lokale jeudgbewegingen worden uitgenodigd om mee te gaan planten, maar ook de ouders van 400 baby’s die vorig jaar in de stad geboren werden, mogen een stukje geboortebos aanplanten. 

‘Over 5 à 6 jaar zullen die baby’s hier kunnen spelen’, vertelt Joachim De Maeseneer van Natuurpunt Ninove. ‘Er wordt ook werk gemaakt van een veilige verbindingsweg tussen de stad, de lokalen van de jeugdbeweging en het speelbos.’  

Topartikels editie Ninove-Dender