Ramkrakers parfumerie Gigi's riskeren vijf jaar cel

Voor de Leuvense correctionele rechtbank verschenen vrijdag vier Roemeense klusjesmannen die onder meer verdacht worden van de ramkraak op parfumerie Gigi’s op de Steenweg in Asse. Die stoutmoedige ramkraak gebeurde in de nacht van 16 op 17 mei van dit jaar.

Het was de tweede stoutmoedige inbraak in de gekende Assese parfumeriezaak, die al 32 jaar bestaat en met zes personeelsleden werkt.

De mannen kraakten in dezelfde maand ook parfumeries in Leuven, Tienen, Mechelen en Gent. Ze riskeren elk vijf jaar cel. De daders geven de feiten toe. Ze stalen samen voor ongeveer 93.000 euro aan dure parfums.

Ze sloegen telkens met een hamer het glas van een toegangsdeur of vitrine in en graaiden de duurste parfums mee in lakens of kartonnen dozen.

De bende ging op dezelfde manier te werk als een eerdere bende die onder meer ook verantwoordelijk was voor de eerste kraak op de winkel van Gigi’s in augustus 2012. Die bende werd vrij snel opgepakt en werd intussen veroordeeld tot 37 maanden celstraf.

Een patrouille van de Leuvense politie kwam de tweede bende op 24 mei op het spoor.

De rechtbank velt een vonnis op 6 december.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk