Reglement carnaval aangepast

Tot 18 oktober 2013 konden Ninoofse carnavalsgroepen zich inschrijven voor de carnavalsstoet van 2014. In het reglement een aantal nieuwigheden omdat Kreim vorig jaar deelnam met een gekochte maar aangepaste praalwagen, met heel wat ongenoegen tot gevolg.

Ook het feit dat er steeds grotere constructies door de straten moeten laveren, speelde mee in de beslissing van de Stedelijke Feestcommissie om het reglement aan te passen.

Zo is de toegelaten hoogte van praalwagens voortaan beperkt tot maximum vier meter, de breedte tot 2,80 meter en de lengte tot 35 meter per wagen.

Om te voorkomen dat er in de stoet gekochte praalwagens te zien zijn, moeten de deelnemende groepen met hun uitvoering (zowel praalwagen als kledij) voor de eerste keer in Ninove uitpakken en moeten zij een fotoalbum aanleggen dat kan bekeken worden door de feestcommissie.

Bewijzen met foto’s

Groepen met praalwagen moeten met foto’s aantonen dat de constructie van de praalwagen(s) gebeurde door eigen leden, van bij de start tot het einde van de werken.

Hetzelfde geldt voor het vervaardigen van kledij en attributen. Carnavalsverenigingen die aantreden in de categorie zonder praalwagen moeten eveneens met fotomateriaal aantonen dat de kledij en de attributen door de leden van de groep gemaakt werden.

Op maandag 11 november 2013, de officiĂ«le opening van carnaval 2014, wordt het vernieuwde reglement toegelicht en bezorgd aan de groepen. Hoe deze het zullen toepassen, ziet u op zondag 9 maart 2014 want dan trekt de Roze Zondagstrein opnieuw door de straten van Ninove met als thema : “ ’t es skeun om zien ”. 

Topartikels editie Ninove-Dender