Ninove On Ice komt terug

Na de succesvolle eerste editie van Ninove On Ice vorige winter, wil Maspoe vzw er een vervolg aan breien. Ook de stad Ninove erkende de meerwaarde van het hele gebeuren en springt opnieuw op de kar om de ijspiste opnieuw te organiseren.

De schaatspiste van maar liefst 400 m²  met bijhorend kerstdorp zal ook nu weer neergezet worden op het Twijnsterplein en dit van vrijdag 13 december 2013 tot zondag 5 januari 2014. Er zijn echter wel enkele nieuwigheden.

 De schaatspiste zal dit keer voor drie vierden overdekt worden in de plaats van de helft zoals vorig jaar. Enerzijds om de piste en schaatsers te beschermen tegen mogelijke regenval, anderzijds om het open gevoel van de piste niet helemaal te ontnemen.

Daarnaast voorziet men een volledige plankenvloer rond de piste. Vorig jaar kon de piste immers niet bewonderd worden langs de achterkant en diende men de trap te nemen om van de ene kant van de piste naar de andere kant te stappen.

Een volledige plankenvloer zal de circulatie vergemakkelijken, alsook meer mensen toelaten te kunnen genieten van de verschillende optredens die ook dit jaar voorzien zijn.

Onder andere Kevin Van Der Perren is van de partij met één of meerdere shows, mede mogelijk gemaakt door de cheque die Maspoe dit jaar mocht ontvangen van VVV Ninove bij de toekenning van de prijs van Toerisme 2013.

De verschillende chalets zullen opnieuw uitgebaat worden door verenigingen of zelfstandigen en zullen mee voor de nodige ambiance zorgen. Geïnteresseerden voor de uitbating van een chalet kunnen contact opnemen via leden@maspoe.be .

Bedrijven die de piste wensen te huren of willen adverteren via de boardings, kunnen eveneens via dit mailadres informatie bekomen. Scholen krijgen de mogelijkheid om tegen een voordeeltarief te schaatsen tijdens de openingsweek, de laatste schoolweek van 2013.

Topartikels editie Ninove-Dender