Weinig animo op Debattle Jeugdraad Merchtem

Zaal ’t Vijverdal was goed volgelopen voor het grote verkiezingsdebat georganiseerd door de Merchtemse jeugdraad. Wie uit was op een bits gebeuren, moddergooien of geanimeerde discussies bleef evenwel op zijn honger zitten.

Er werden vier onderwerpen aangesneden en van elk van de zes partijen mocht iemand plaats nemen om het standpunt hierover te verduidelijken. Het begon beleefd en het zou ook zo eindigen.

Dit debat werd in goede banen geleid door Frederik Van Den Broeck. Die had zich duidelijk goed voorbereid, maar viel nogal eens uit zijn rol door te veel eigen accenten te leggen en dat werd achteraf bij de meeste deelnemers niet gesmaakt. Een debat sturen is er tot nader order niet om je eigen standpunt te vertolken.

Alle mensen in de zaal konden via een QR-code al hun keuze kenbaar maken en dat zorgde er voor dat cd&v plus als grootste partij uit de bus kwam. Daarna volgden PRO en LvB. Een kanttekening hierbij is evenwel dat niet iedereen in de zaal daar aan meedeed en dat de ene partij al met meer supporters was dan de andere.

De onderwerpen waarover werd gepraat betrof: openbare ruimte, mobiliteit en veiligheid, vrije tijd en de toekomst van Merchtem. Iedereen vertolkte zijn standpunt en uiteraard verliep dat voor de ene al wat vlotter dan bij de andere. De vertegenwoordigers die aan het laatste luik deelnamen kregen ook nog drie minuten om hun blijde boodschap te verkondigen aan het publiek.

Tot slot werd de temperatuur in de zaal nog eens gemeten. Veranderingen leverde dat echter niet meer op, al zagen ze het bij de cd&v plus graag gebeuren die avond de grootste te zijn. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk