Groen presenteert deel kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen

Op het zomerevent van Groen Merchtem op 15 juni was het ook wel wat uitkijken naar de nakende gemeenteraadsverkiezingen. Gemeenteraadslid Ludwig De Mesmaeker maakte het bilan op van de voorbije zes jaar en wat de toekomstplannen zijn van Groen Merchtem.

“Nationaal deed Groen het niet goed bij de verkiezingen, maar dat hoeft geen weerspiegeling te zijn op lokaal vlak,” aldus voorzitter Berten Van Herp. “Niet alles wat we deze legislatuur voorstelden werd gerealiseerd doch verschillende initiatieven die van de meerderheid kwamen werden ingegeven onder druk van Groen Merchtem,” liet De Mesmaeker verstaan.

Dan werd een tipje van de sluier voor de lijstvorming opgelicht. De volgorde is nog niet bepaald. Enkele gevestigde waarden keren zeker weer. Ludwig De Mesmaeker, inmiddels al negen jaar raadslid, is er uiteraard bij net zoals voorzitter Berten Van Herp en oude getrouwen Hugo Verwimp en Hermans Cools.

Verder zijn er lay-outer bij de Standaard Pascal Verdoodt  uit Ossel, verpleegkundige Marc Robberechts, interieurbouwer Ward De Mesmaeker , vroedvrouw Melanie Gieskes, technicus en sinds 2003 in Merchtem wonende Colombiaan Francisco Pimiento, provincieraadslid Sarah Sneyers, Nederbelg Louise Lasance en lerares op rust Gerda Rombauts. Een deel van hen zijn terug te vinden op de foto.

De namiddag werd besloten met een uiteenzetting van Joeri Van Den Brande, die als schepen voor Groen zetelt in Zemst. Hij vertelde welke impact en inbreng Groen in Zemst had en heeft op gemeentelijk vlak. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk