Werken spooroverweg station Asse – overweg afgesloten

In opdracht van Infrabel voert firma De Vuyst werken uit aan de spooroverweg in de Stationsstraat. Naar aanleiding hiervan wordt de overweg voor alle weggebruikers afgesloten van 3 juli (07.00 u.) tot en met 5 juli. De asfaltwegbekleding in het tussenspoor is verzakt en moet worden vervangen.

Ook voetgangers en fietsers kunnen de overweg van 3 juli (vanaf 07.00 uur) tot en met 5 juli (16.00 uur) niet oversteken.

De omleiding loopt in beide richtingen via N9k en Huinegem. Het doorgaande zwaar vrachtverkeer komende van Aalst en Dendermonde naar Brussel wordt omgeleid via N285 en E40.

Vervangbussen

Deze werken worden gecombineerd met spoorwerken in Jette.

Spoorwegbeheerder Infrabel voert van zaterdag 22 juni tot en met zondag 7 juli 2024 alle dagen onderhoudswerken uit aan de infrastructuur in en rond het station van Jette.

Daardoor is er geen treinverkeer in deze periode op Lijn 60 (Jette-Opwijk) en op Lijn 50 (Jette-Ternat).

Gedurende deze periode legt de NMBS vervangbussen in om de reizigers op hun bestemming te brengen. Specifiek voor het station van Asse worden deze ingelegd tussen de stations van Opwijk en Schaarbeek. Deze bussen stoppen in Opwijk, Merchtem, Mollem, Asse, Zellik en Jette. Ze stoppen uitzonderlijk ook in Schaarbeek.

Meer info hierover vind je op de website van de NMBS

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk