Vista Merchtem officieel voorgesteld

In Leireken te Peizegem werd donderdagavond 1 februari de nieuwe partij Vista boven de doopvont gehouden door geëngageerde Merchtemnaren zoals ze zichzelf noemen. De grote massa was er niet op af gekomen, maar het waren eerder lokale politici (PRO Merchtem en LvB) die kwamen luisteren.

Peter Verlinden

Enkele enthousiaste Merchtemnaren hebben de handen in elkaar geslagen en een lokale afdeling van de Vlaams progressieve partij Vista opgericht. (www.vista.be). Er werd nog geen volledige lijst voorgesteld, maar wie er wel bij zal zijn zijn Wim Gerarts (48) en Jan Wijns (41). Deze laatste is de zoon van huidig PRO-gemeenteraadslid Francis Wijns.

Om de lancering enige luister te geven waren ook de covoorzitters Tom Garcia en Jan Wostyn, van Vista nationaal aanwezig. De avond werd in een panelgesprek gegoten met namen als oud VRT-journalist Peter Verlinden, schrijfster Tanné Bogaerts en Tom Garcia. Dichteres Esohe Weyden leidde alles in goede banen. Ook communicatieverantwoordelijke Elsie De Raedt tekende present.

Vlnr: Elsie De Raedt, Jan Wijns, Tom Garcia, Wim Gerarts en Jan Wostyn

Vista profileert zich als een inclusieve, Vlaams-regionalistische partij, bij wie het bestrijden van particratie hoog op de agenda staat en die gelooft in opwaarts bestuur, met meer inspraak voor de burger.

“We willen met een nieuwe partij een fris en progressief alternatief zijn voor burgers die zich niet meer herkennen in de traditionele partijen en die ook geen extremen willen steunen.”, aldus Jan Wijns mede-initiatiefnemer van Vista Merchtem. “Ook voor onze gemeente willen we een sociaal, positief en constructief Vlaams verhaal schrijven voor en door Merchtemnaren.”

De bestuursleden van Vista Merchtem zetten momenteel hun schouders onder een uitgebreider programma op maat van Merchtem.

“We reiken de hand naar iedereen die zich geroepen voelt om mee te werken aan een programma waarmee we naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober naar de Merchtemse kiezer zullen trekken.” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk