Symfonieorkest De Lier andermaal te gast in Merchtem

Wie er vorig jaar en ook de andere edities niet bij was had ongelijk, want een optreden van het symfonieorkest De Lier is zonder meer een aanrader. Maar er komt een nieuwe kans op zondag 21 januari met het nieuwjaarsconcert in de kerk te Merchtem.

Het zestigkoppig orkest, onder leiding van dirigent Rik Ghesquière, komt terug en laat ons hopen dat nu alle stoelen in de kerk bezet zullen zijn. Net als vorig jaar is ook sopraan Ange De Wulf van de partij. Het concert van 2023 was alleszins top en dit orkest is meer een aanrader. Het begint om 17 uur en de toegang is gratis.

Op het programma staat onder meer Ouverture ‘Waldmeister’              van Johann Straus, ‘Hör ich Cymbalklänge’ uit ‘Zigeunerliebe’ van Franz Lehár, Columbine Polka van H.C. Lumbye, Mit Dampf – polka schnell van Eduard Strauss en Bloemenwals uit ‘De Notenkraker’ van Peter Tchaikovsky. Ook August De Boeck wordt niet vergeten en misschien schalt ook nog de Radetzky-Marsch van Johann Strauss door de O.-L.-Vrouw-ter-Noodtkerk! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk