Nieuwjaarsconcert met De Lier was top!

Wat een concert! Andermaal! Al voor de tiende keer was het symfonieorkest De Lier te gast in de Merchtemse kerk en we kunnen het niet blijven herhalen, maar de afwezigen hadden alweer ongelijk.

De bijna zestig muzikanten van De Lier, onder leiding van dirigent Rik Ghesquière, werkten een schitterend muzikaal parcours af en een toevallige passant op het kerkplein kan wel gedacht hebben dat de Wiener Philharmoniker daarbinnen aan het spelen was.

Voeg daar nog een sopraan als Ange De Wulf aan toe en de muzikale pret kon niet meer op. Schepen van Cultuur, David De Valck, blonk van trots en men zou voor minder. De Lier bracht ook een schitterende versie van de Dahomese Rapsodie van August De Boeck. Dahomey is het huidige Benin in Afrika, zo vertelde de speaker. Een mooi meegenomen weetje.

En uiteraard kreeg het talrijk opgekomen publiek ook nog een toemaatje, onder de vorm van de Radetzkymars van Johan Strauss sr. Met die uitsmijter ging het publiek bijna handenklappend de O.-L.-Vrouw-ter-Noodtkerk uit! (eb)

Sopraan Ange De Wulf, schepen David De Valck en dirigent Rik Ghesquière.
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk