Lien Casier op kop en Walter Teugels sluit de rij bij CD&V plus Merchtem

Zaterdagavond 20 januari was het bij CD&V plus Merchtem verzamelen geblazen voor de nieuwjaarsreceptie en om zoals bij alle partijen meteen ook een tipje van de sluier op te lichten betreffende de lijstvorming voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De Merchtemse ploeg toonde zich de jongste tijd erg inventief. Er wordt niet alleen ’t Gouden Balleke in de brievenbussen gedropt maar ook op de sociale media wordt het partijnieuws op een leuke manier gebracht.

Dat huidig eerste schepen Lien Casier de lijst gaat aanvoeren was te verwachten. De Peizegemse trekt echter ook Vlaanderen in. Daar komt ze bij CD&V op de vierde plaats te staan. Blijkbaar heeft de architecte het de voorbije jaren toch zo slecht niet gedaan en is dat de partijtop ook niet ontgaan. De lijsttrekker voor Merchtem is er dus en ook de lijstduwer werd gepresenteerd, in casu Walter Teugels, de huidige voorzitter van de gemeenteraad.

De rest van de lijst zal de komende maanden voorgesteld worden. Uiteraard is daarbij ook schepen Toon Luypaert, gemeenteraadslid Michiel De Potter en de al eerder aangekondigde nieuwkomer Simon Graind’Orge. Het was Toon Luypaert die de kop en staart van de lijst presenteerde. Lien mocht iets kwijt over Walter en omgekeerd.

Lien Casier: “We hebben de voorbije jaren al veel gerealiseerd en dat met veel engagement. Dat willen we verder afwerken. Waarom Walter lijstduwer is? Hij is in onze toffe ploeg een vaste waarde, zeg maar een drijvende kracht. Bovendien blijkt de rol van gemeenteraadsvoorzitter op zijn lijf geschreven.”

Walter Teugels over Casier: “Zes jaar geleden lag het iets moeilijker maar zij heeft zich ongetwijfeld bewezen in deze legislatuur. Dat ze haar zijn komen vragen voor het Vlaamse Parlement wil toch ook wat zeggen!”

Met Yves Stevens, de woordvoerder van het Nationaal Crisiscentrum, had men voor een interessante gastspreker gekozen. De man uit Sint-Amands kon boeiend vertellen over de werking en zijn ervaringen bij deze belangrijke dienst. Uiteraard maakte ook nationaal CD&V-voorzitter Sammy Mahdi zijn opwachting. Hij is zowat een vaste klant in Merchtem. De voorzitter had natuurlijk zijn trouwe hond Pamuk mee en de Vilvoordenaar liet nu al weten zeker naar de kermis te zullen komen. Ook gedeputeerde Tom Dehaene kwam een kijkje nemen, net als Peter Van Rompuy, fractievoorzitter voor CD&V in het Vlaams Parlement. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk