Evelien Beeckman lijsttrekker bij VIVO

Vorige zomer nam Open VLD Opwijk-Mazenzele een nieuwe gedaante aan door zich op lokaal vlak de naam VIVO aan te meten. Ondertussen wordt bij de liberale partij hard aan de lijst gesleuteld. Bij de nieuwjaarsreceptie op vrijdag 19 januari werd toch al de lijstaanvoerder voorgesteld.

Het was voorzitter Johan Kumps die Evelien Beeckman naar het podium mocht roepen in de goed gevulde De Schuur in het Hof ten Hemelrijk. Ook Irina De Knop, burgemeester in Lennik, kwam een kijkje nemen.

Juriste Evelien Beeckman (33) is momenteel eerste schepen in de gemeente. Zij bekleedt die functie al vier jaar en behaalde bij de vorige verkiezingen 461 voorkeurstemmen. Zij wordt dus het boegbeeld van de partij die staat voor Vrij, Inclusief, Vernieuwend en Ondernemend.

Johan Kumps en Evelien Beeckman

“Het idee om met VIVO van start te gaan is gegroeid uit dezelfde liberale gedachten van dezelfde mensen als voorheen, maar met een vernieuwde blik over hoe wij onze gemeente willen besturen. Geen paniek, we blijven ‘de blaa’ in Opwijk en de verbinding met Open VLD blijft,” aldus Johan Kumps. “Om onze doelstellingen te realiseren willen we een dynamische ploeg – mensen met jarenlange ervaring in lokale politiek, jong geweld en alles daar tussenin – uitbouwen en daarmee hopen we te landen in het voorjaar. Onze locomotief, die hebben we al.”

“Het beleid in de eigen gemeente is té belangrijk om over te laten aan partijen met radicale ideeën, partijen die hun eigen DNA nog moeten ontwikkelen, of partijen die kampen met een identiteitscrisis. Ons DNA blijft duidelijk, namelijk elke dag keihard werken voor de belangen van de Opwijkenaren,” aldus Beeckman.

Na de speeches mocht zangeres Rune voor de microfoon. De jonge artieste uit Schriek, die in 2018 deelnam aan ‘The Voice van Vlaanderen’ bracht een leuke set met tal van covers terwijl ze zichzelf begeleidde op akoestische gitaar. Rune, goed gekozen door VIVO! (eb)

Rune
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk