Asse lanceert charmeoffensief om het parket in gemeente te houden.

Al van bij de oprichting van parket van Halle-Vilvoorde is er sprake van een nieuwbouw. Momenteel zit het parket in gebouwen die verouderd zijn. Maar de eerste steen van het nieuwe gebouw moet tot op vandaag nog altijd gelegd worden. De burgemeesters van Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Beersel willen het parket graag naar de Zennevalei halen. Maar volgens de Regie der Gebouwen is het gebouw dat ze voorstelden te klein.

Intussen starten politici uit Asse een charmeoffensief om het parket in hun gemeente te houden. De gemeente Asse voorziet alvast een plekje op de Asphaltcosite, in de nieuwbouw zou niet allen het vredegerecht maar ook FOD Financiën terecht kunnen. Maar nadat de federale overheidsdienst zich terugtrok uit het dossier, belanden de bouwplannen in de koelkast. Asse hoopt alleszins dat het parket in hun gemeente blijft.

De Regie der Gebouwen werk momenteel aan een nieuw ontwerp. Eind deze maand moet er meer duidelijkheid komen en wordt een nieuwe offerte gevraagd aan het studiebureau dat al ontwerp klaar had.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk