Parkiboksers Opwijk stonden nu ook in de ring bij Celtix

Waar een dikke maand geleden nog stoere knokkers poseerden, stonden nu al de deelnemers van Parkiboksen Opwijk voor de echte boksring. Die, steeds groter wordende, groep amuseert rot en houdt zich elke week op donderdagavond fit met “boksen.” Maar hoe het aanvoelt om ook eens in echte ring staan, dat wilden al die mensen nu toch wel eens ervaren. Roger Van Audenhove, de eigenaar van Celtix Gym in Opwijk, snelde ter hulp en stelde niet alleen de ring maar ook een deel van zijn zaal ter beschikking van de parkiboksers.

Parkinson Sport Opwijk is een organisatie voor en door mensen met de ziekte van Parkinson, met activiteiten gaande van boks- en badmintonlessen tot samen wandelen en fietsen. De boksers, die hebben met voormalig Europees- en Belgisch kampioen kickboksen Erik Geeroms, de gedroomde lesgever in huis.

De Merchtemnaar legt rustig de oefeningen uit en in de ring bracht hij zijn leerlingen wat kneepjes van het vak bij. In de touwen gaan hangen, even uitblazen, slagen opvangen en dan terugmeppen, alles passeerde de revue. Erik, die zag dat het goed was en de “amateurboksers” amuseerden zich kostelijk en waren voor een avond de koningen van de ring! Mooi om te zien en de boksers, die genoten met volle teugen!

Graag eens mee proberen? De eerste sessie is volledig gratis. Maar toch een waarschuwing voor hij of zij die donderdag avond komt: wie eens geproefd heeft van de fijne groepssfeer en actieve lessen zal het niet meer kunnen missen! Dat is ook de reden dat het aantal enthousiaste parkiboksers alleen maar blijft groeien! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk