Tom Gaudaen en Manon Bas verlaten Open VLD-fractie: “Met lokale burgerbeweging naar kiezer”

Op de laatste Grimbergse gemeenteraad van 2023 kwamen voormalig schepen Tom Gaudaen (48) en gemeenteraadslid Manon Bas (23) met een opmerkelijke aankondiging. Ze beslisten om de Grimbergse Open VLD-fractie te verlaten en zullen het verkiezingsjaar ingaan als onafhankelijke raadsleden.

“We stappen het verkiezingsjaar in met een gezonde portie ambitie en onderzoeken de haalbaarheid van een nieuw, kleurloos politiek project”, aldus raadslid Manon Bas. Ze worden hierin gesteund door de voormalig secretaris van Open Vld Grimbergen, Frederik De Pauw (31) en voormalig voorzitter van Jong VLD Grimbergen, Dieter Goovaerts (27) die samen met hen de partij verlieten.

Naar eigen zeggen sloot de groep het hoofdstuk bij Open VLD Grimbergen af door een meningsverschil over de werking en toekomstvisie van de partij.

“Het is onze ambitie om met een lokale burgerbeweging naar de kiezer te trekken”, vervolgt Gaudaen. “We willen vooral luisteren naar de kijk van onze mede-inwoners op de toekomst van Groot-Grimbergen. In het verleden werden al te vaak snelle beslissingen genomen zonder deze grondig te toetsen. Politieke ideologieën of traditionele partijprogramma’s gooien we overboord. Wij willen samen met een gemotiveerde groep van Groot-Grimbergen over de partijgrenzen heen ons positief inzetten voor de gemeente.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise