Dirk Vandevoort wereldkampioen judo bij de veteranen!

1013 judoka’s uit 64 landen waren in Abu Dhabi, in de Verenigde Arabische Emiraten, aan de slag op het wereldkampioenschap voor veteranen. België had drie deelnemers afgevaardigd, met daarbij Merchtemnaar Dirk Vandevoort (57). De hoofdtrainer van judoclub Kodokan behaalde daar op 30 oktober goud in zijn categorie M6/-90kg. Een prachtprestatie van de judoka die al meer dan 45 jaar op de mat staat. Hij behaalde in zijn carrière al heel wat provinciale en Vlaamse titels alsook eremetaal op het EK masters. Dit is zonder meer het summum van zijn carrière op de mat!

“Wereldkampioen worden is verdorie nog plezant ook, “aldus de kersverse gouden medaille van uit Abu Dhabi. De Merchtemnaar heeft er ook moeten voor knokken. Hij legde in zijn eerste kamp een Duitser over de knie of beter stopte die onder de tatami. Vervolgens ondergingen een Braziliaan, een Australier en in de finale opnieuw een Duitser hetzelfde lot. Straf daarbij is dat Vandevoort alle vier de kampen won met ippon!

“Dit alles is niet alleen mijn prestatie. Mijn zoon en coach Arno (zie foto) observeerde de gevechten van de tegenstanders en die analyses kwamen goed van pas. Ook mijn vrouw was er bij om te supporteren.

Weet je dat ik vorige week nog met een geblokkeerde rug sukkelde! Osteopaat Sam heeft dat alles echter bijtijds terug los gekregen. Ik kan de federatie, de clubs en de tegenstanders op training niet anders dan dankbaar zijn,” aldus de Merchtemnaar, die zeker nog niet verzadigd is en al uitkijkt naar de volgende uitdaging. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk