Reedijk op maandag overrompeld door wielerliefhebbers!

Een wijs ex-BWB-afgevaardigde sloeg de nagel pardoes op de kop toen hij de gevleugelde woorden sprak: “Hier zijn potverdekke meer toeschouwers dan voor een Belgisch kampioenschap!” En inderdaad, de Reedijk en de Burchtlaan kleurden zwart van het volk en zeg nu zelf wat kan een supporter zich meer wensen. Iedereen kende wel iemand die meereed, er waren de altijd frisse Reedijkpinten, het was een zomerse avond en de sfeer was top! Het is mogelijk in Merchtem en welke gemeente uit de regio doet dit na?

Voor de wedstrijd van de Elite2/U23/U23CP verschenen 22 renners aan de start voor het criterium van 70 ronden of 70 km in totaal. Die mannen gooiden er meteen de beuk in en finaal zou de groep van zeven vluchters een gemiddelde van 44,9 km/u realiseren! Geen koerske voor pannenkoeken dus en de spurt leverde ook nog voer op voor discussie. Jens Moens vlamde als eerste over de meet, maar Rutger Wouters protesteerde omdat de man uit Wieze van zijn lijn zou zijn afgeweken.

De wedstrijdjury bekeek de beelden en Moens bleef winnaar. Het Team Thielemans-De Hauwere vaardigde een half dozijn renners af, maar kon dus geen bloemen mee naar huis nemen. Wouters tweede dus en Jonathan Kerkhofs werd derde. Winnaar Moens boekte in Merchtem zijn eerste zege van het seizoen.

Voor het kampioenschap van Merchtem voor mannen en vrouwen ging het naar een geweldige climax bij het publiek. Er waren 41 vertrekkers en voor ene verliep het al wat beter dan de andere. Regelmatig een ritje maken met de fiets is net iets te mager om het tempo te volgen. “Drie en een halve maand getraind en acht kilo vermagerd, maar het gaat verdorie hard,” aldus Gunther Aelbrecht van de technische dienst van de gemeente Merchtem. Hij kon rekenen op een hard kern supporterende collega’s.

Finaal werden na deze koers over 40 km nog vier truien uitgedeeld. Bij de mannen van -40 jaar kroonde Stijn De Vleminck zich tot winnaar, voor Geert Clijmans en Toon Teugels, de winnaar van vorig jaar. Bij de +40-jarigen was Jeroen Van Hoeck de primus voor Nico De Neef en Gunther Van Lier. Er reden ook twee vrouwen mee en die vielen beiden in de prijzen.

Astrid Van Nierop was de laureate bij de +40-jarigen en Amber Van De Maele, die op de valreep werd ingeschreven, pakte de trui mee bij de -40-jarigen. Verliezers waren er in deze wedstrijd geenszins want het dwingt al bewondering af voor zij die durven deelnemen. En de toeschouwers die genoten en kregen waar –onder meer drank aan democratische prijzen – voor hun geld! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk