The White Owls demonstreerden op het kerkplein

Er zijn zo van die items die elk jaar weerkeren met Merchtemkermis en eentje daarvan is het optreden van The White Owls op het plein voor de kerk. De linedancers met de witte hoeden laten daar elk jaar hun kunnen zien en dat spreekt de mensen wel aan.

Alweer was er heel wat volk opgedaagd om de choreografie van de dames, onder leiding van Karine Daelemans, te bewonderen. Het moet zowat de tiende keer geweest zijn op deze locatie.

Linedance lijkt op het eerste zicht simpel maar niets is minder waar. De aandacht van de dansers mag niet verslappen en het blijft tellen geblazen om op het gepaste moment de juiste move te maken. “Dus zeker niet denken dat we boos kijken! We moeten gewoon geconcentreerd blijven,” aldus Karine Daelemans.

De blakende zon en dat ze moesten optreden op de eerder kleine houten dansvloer maakte het er de dames niet minder gemakkelijk om, maar ze deden het toch maar mooi. Overigens bestaan de White Owls in 2023 twintig jaar! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk