Merchtemse bedevaarders terug thuis

Het was een probleemloze bedevaart en een behouden thuiskomst voor de Merchtemse Scherpenheuvelgangers op pinkstermaandag. Een pak volk -supporters, sympathisanten en familieleden – stond de stoet op te wachten en dat blijft altijd een pakkend moment. Pastoor Filip heette in de O.-L.-V.-ter-Noodtkerk de pelgrims welkom bij hun terugkeer en andermaal weerklonk er een warm applaus.

De voetgangers waren met 77, waaronder 6 nieuwelingen, en de leeftijd varieerde van 16 tot 77 jaar. Voor Frederic Spinnoy was het zijn eerste bedevaart als voorzitter en hij mocht meteen twee stappers in de bloemen zetten.

Jos De Meuter en Roger De Sutter hebben er nu elk vijftig edities opzitten of goed voor een halve eeuw naar de Scherpenheuvelse basiliek en terug! Bij De Meuter zit de bedevaart in de familie gebakken want heel wat van hen hebben al een respectabel aantal streepjes achter hun naam staan. Roger De Sutter is altijd bij de hekkensluiters van de groep, samen met Pol Van Cauter, die volgend jaar ook de kaap van 50 zou ronden.

De fietsers waren met een zestigtal en daar maakte de jonge garde van Samen op Weg één derde van uit. Bij de rijwielbedevaarders waren er net als vorig jaar, geen jubilarissen. (eb)

Jos De Meuter, Walter Teugels, Frederic Spinnoy en Roger De Sutter
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk