Merchtem Quizt succesvol gestart

Zondag 26 februari verzamelden ongeveer 250 kwissers in de feestzaal Ons Parochiehuis in Peizegem. Dertig ploegen van maximaal acht deelnemers namen het tegen elkaar op. Het is al de 8e editie van Merchtem Quizt, de opvolger, van de Cultuurquiz. De organisatie van Merchtem Quizt is in handen van Berten Van Herp, Tom Vastenavondt, Hellen De Sadeleer, Jana Vandeperre, Eva Mertens, Katrien De Smet, Michiel Van Herp, Sam Van Zeebroeck, Joost Faes, Simon Graind’Orge en Toon Luypaert.

Ook dit jaar hadden de organisatoren een nieuwigheidje voorzien. Zo mochten de deelnemende ploegen om de beurt het land of stad kiezen waar de vragen over worden gesteld. Het overkoepelend thema van de avond was namelijk ‚Äėreis door Europa‚Äô.

Na avond één staat Café Karrewiel nipt aan de leiding, op de voet gevolgd door Tafel Tsjeven. De derde plaats is voor Trebor Seam. De rode lantaarn is voor de Premiejagers.

De opbrengst van Merchtem Quizt gaat deels naar de verenigingen die drank en versnaperingen komen opdienen en deels naar een goed doel.

De volgende quizavond is op zondag 12 maart, eveneens in Peizegem. De derde en laatste ronde gaat door op zondag 2 april in de Feestzaal van Brussegem. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk