Zesdejaars van De Plataan plantten in Paardenbos

Woensdag 11 januari trokken de leerlingen van het 6de leerjaar van De Plataan naar het Paardenbos in Paddebroeken. De weergoden waren de twee klassen gunstig gezind want het bleef droog en het was bovendien nog zonnig ook.

In het bos plantten ze een boszoom aan bestaande uit Gelderse roos, rode -en gele kornoelje, hazelaar, olm, hondsroos, kardinaalsmuts, vlier, inlandse vogelkers, meidoorn, liguster en sleedoorn. Allemaal soorten die de biodiversiteit van het Paardenbos zouden moeten helpen verhogen. De aanplant werd afgeschermd met bio-afbreekbare netjes.

“We hebben hiervoor eerst een deel kaprijpe canadabomen geveld aan de rand van het bos. De rest van het canada-bos gaan we geleidelijk aan omvormen naar een meer gevarieerd bos van eik, beuk, olm, linde, es, tamme kastanje, esdoorn en els,” aldus voorzitter van Natuurpunt, Alain De Cré. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk