Stillemanssite Zellik volledig afgebroken.

Firma De Meuter voltooide in opdracht van Matexi de sloopwerken op de Stillemanssite. De verloederde panden, die voor heel wat lokale overlast zorgden, werden afgebroken voor de komst van het nieuwe woonproject. De afbraakwerken werden opgeleverd einde september 2022.

Ook tijdens de afbraakwerken zag de burgemeester erop toe om de hinder naar de buurt tot een minimum te beperken.

De samenwerking tussen Matexi en de gemeente Asse om de verloederde Stillemanssite te transformeren naar een aangename en duurzame woonbuurt neemt zo zijn eerste concrete stappen.

Ongeveer 95% van de site is ondertussen verworven door Matexi. Ook het beruchte en verwaarloosde perceel Schollaert (op de hoek van Technologiestraat en Albert Temmermansstraat) werd ondertussen verworven en de afvalverwijdering werd gestart/uitgevoerd.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk