Laad-en loszones in het centrum

Er komen twee los-en laadzones in het centrum van Merchtem want in de Nieuwstraat is er soms – tot grote ergernis van velen – geen doorkomen aan wanneer er een camion staat te lossen of laden voor een handelszaak. Daar wordt nu paal en perk aan gesteld. Die zones, telkens vier parkingplaatsen groot, komen er voor de nachtwinkel-Piccolini en Innova Furniture op de Krekelendries. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag zal daar niet mogen geparkeerd worden tussen 9 en 11 uur. De signalisatie is al in die mate aangepast.

Schepen van Mobiliteit Lien Casier: “We doen dit om onveilige situaties te voorkomen waarbij fietsers moeten inhalen én omdat er steeds lange files voor de wagens ontstonden. De handelaars gaan hiervan allemaal gebriefd worden. Er zal ook gehandhaafd worden op wagens die er wel parkeren tussen die uren. Voorlopig zal dat nog met een verwittiging gebeuren.” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk