Nieuwe kindergemeenteraad geïnstalleerd

Daar is em, daar is em, de nieuwe kindergemeenteraad! Dinsdagavond 25 oktober werd onder ruime belangstelling – dit in schril contrast met de grotemensengemeenteraad – de nieuwe kinderburgemeester gekozen, alsook de nieuwe raadsleden uit de kinderen van vijf Merchtemse scholen.

Grote burgemeester Maarten Mast wist te vertellen dat het al de 19de keer was dat die installatie werd gehouden. “In de coronajaren kwam die kindergemeenteraad weinig samen maar nu ziet het er beter uit.” De onschuldige hand van Julie Asselman grabbelde het balletje met daarin de naam van Raf Van Zeebroeck van De Plataan en deze mocht meteen de eed afleggen als kinderburgemeester.

Hij kreeg meteen al werk mee, namelijk een toespraak houden op 11 november. Daarna was het de beurt aan de nieuwe schepenen, eentje van elke school, om de sjerp te omgorden. Dat waren Jason Vandenhove (Ter Dreef), Arne De Pauw (Sint-Donatus), Enrico Legroux (Ten Bos) en Cesar De Neve (Rinkeling).

Schepen van Jeugd Toon Luypaert somde vervolgens op wat van die jonge raadsleden allemaal verwacht wordt tijdens hun legislatuur. “Maar het zal plezant zijn,” aldus Toon, die meteen ook al een taak meegaf voor de eerste raad, namelijk leren vliegtuigjes bouwen!

En dan was het tijd voor het fotomoment, grote en kleine gemeenteraadsleden, samen op de foto. Opeens veranderde het publiek in een persmeute en er werd wat afgeklikt! De andere raadsleden zijn Emilie Schaap, Lennert Desaeger en Tomas De Meersman (Ter Dreef), Amber Goossens, Louise Verjans en Louis De Boeck (Sint-Donatus), Mouley Derouiche, Aaron Uricariu en Kaat Dubois (De Plataan), Milena Popusoi, Lenke Hervent en Gabriella Lithoki (Ten Bos), Jones Wijns, Xander Willems en Matheo Van den Borre (Rinkeling). (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk