Els Seghers (PRO) neemt ontslag

Het ene nieuws is nog niet koud of er is al vers voer in de Merchtemse politiek. Vandaag, woensdag 26 oktober, gaf Els Seghers gaf haar ontslag als gemeenteraadslid voor PRO Merchtem! Toch blijft zij PRO Merchtem een warm hart toedragen en ondersteunen, zij het minder op de voorgrond. “Een gemeenteraad voorbereiden, alles inlezen en extra info opzoeken … Het vraagt veel tijd en energie, zeker in combinatie met je gezin, vrijwilligerswerk en voluit gaan voor mijn job. Hoewel ik weet dat ik daar niet alleen mee worstel, merkte ik de laatste maanden dat ik de energie niet meer had om dat allemaal voor mekaar te krijgen.

Vier jaar geleden nam ik het engagement van gemeenteraadslid op mij. De eerste drie jaar gaf ik me voor de volle 100%. Sinds een klein jaar lukt me dat niet meer. Daarom heb ik beslist om mijn mandaat te stoppen,” aldus Els.

Toon Dours begrijpt Els, maar betreurt haar vertrek: “In 2018 werkten we samen aan het PRO-project. Samen haalden we een schitterend verkiezingsresultaat.” “Dat klopt, vervolgt Els, Met een geweldig team haalden we een historische score. Jammer genoeg verhinderden nationale partijleidingen dat PRO Merchtem het beleid mee kon bepalen. Hopelijk loopt het volgende keer anders. Ik geloof dat bij de volgende verkiezingen nog meer mensen voor PRO zullen stemmen. Op mijn steun kunnen ze alvast rekenen!”

Ook Joris Verspecht zal haar missen in de gemeenteraad: “Haar tussenkomsten kwamen steeds vanuit het hart en met de volle overtuiging om het goed te doen voor onze gemeente. Els was een steunpillaar waar we met PRO Merchtem op konden rekenen. Het gebrek aan slagkracht van de gemeenteraad werkt niet motiverend. PRO Merchtem wil meer debat in de gemeenteraad en niet alleen wanneer de beslissing al gevallen is in het schepencollege“. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk