Nieuwe dirigent bij K. Harmonie Sint-Cecilia

Met de kermis leidde hij de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia nog door de feestweek maar daarna kwam in onderling overleg een einde aan de samenwerking tussen de muziekvereniging en dirigent William Huybandt. Deze laatste dirigeerde er negen jaar en is vervangen door Bart Van Neyghem (57) uit Meldert. Hij leidde ondertussen een eerste repetitie en ging er met volle schwung tegenaan.

Van Neyghem is een gelouterde dirigent met tal van adelbrieven en afkomstig van Opwijk. Hij studeerde tuba en behaalde tal van eerste prijzen. Bart is een enthousiast en gedreven pedagoog: hij doceerde aan de conservatoria van Gent en Brussel en is nu leraar aan de academie te Anderlecht.

Hij debuteerde als muzikant bij de Muziekkapel der Grenadiers te Brasschaat in 1986 en na een tussenstap bij de Muziekkapel van de Luchtmacht trok hij naar het Groot Harmonieorkest van de Belgische Gidsen als solist-bastuba. Dirigeren is zijn passie en met de Koninklijke Harmonie neemt hij een vierde muziekvereniging onder zijn hoede. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk