Coureur Staf De Proft nog niet versleten

DJ-comentator Staf is al een tijdje gestopt maar nu toert Staf De Proft (72) onder naam van “Kannibaal van Nerom!” Hij mag dan wel in Wolvertem wonen, Merchtem is zonder meer zijn tweede thuis. Staf is de koersfiets altijd trouw gebleven maar de voorbije jaren maalde hij toch nogal wat kilometers af.

Hij had de smaak en ook de conditie terug te pakken en met zijn zoon Gerrit als sportbestuurder-gangmaker trok hij op zondag 4 september naar Oudenburg voor het Kampioenschap van Vlaanderen.

En met succes. Staf voelde zijn benen niet en kaapte brons weg bij de +60-jarigen. Een mooie prestatie en die leverde hem bovendien ook de eerste plaats op bij de +70-jarigen. Staf De Proft heeft zeker zijn laatste kunstje nog niet opgevoerd, zoveel is zeker! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk