Politie waarschuwt voor oplichters die houtproducten verkopen via webshops

De politiezone Grimbergen waarschuwt voor valse webshops. “Via het meldpunt van de FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie kwamen er nationaal al liefst 126 meldingen binnen”, meldt de politie. Ook in Grimbergen zijn er verschillende dergelijke feiten gemeld.

“Het gaat over websites voor de verkoop van houtproducten zoals houtpellets, brandhout of paletten. Oplichters spelen op deze manier in op de stijgende energieprijzen en de vraag naar alternatieven om te verwarmen. Ze lokken consumenten met aantrekkelijke deals die ze promoten. Nietsvermoedende burgers plaatsen hun bestelling, voeren de betaling uit en blijven daarna in het ongewisse. In de meeste gevallen reageert de oplichter niet en blijft de consument achter met financieel nadeel, gemiddeld 750 euro per slachtoffer.” De politie roept inwoners op om alert te zijn en zich te informeren bij twijfels over de echtheid van een webshop. Oplichters riskeren een gevangenisstraf van 1 maand tot 5 jaar.

Foto: politie Grimbergen

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise