Firmin en Julienne vijftig jaar getrouwd

Het moeten zeldzaamheden zijn, de mensen in Merchtem die Firmin Verbruggen (74) niet kennen! Laat die nu ook net zijn gouden huwelijksverjaardag gevierd hebben met Julienne De Smedt (71). Zij huwden op 12 augustus 1972 en kregen een halve eeuw later een geweldige serenade van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia. Er was zelfs een supportersclub voor het gouden paar komen opdagen!

Uiteraard konden ze “bij d’harmonie” het gouden paar niet vergeten! Ook het trommelkorps was present en gaf voor hun peter Firmin een mooi roffel- en tiktak-stokkenstaaltje ten beste.

Voorzitter Jules Seghers: “Bij een serenade gaan we meestal bij de mensen thuis maar Firmin en Julienne, opteerden om naar de zaal Harmonie te komen, hun tweede thuis als het ware!”

Firmin is dit jaar ook vijftig jaar muzikant bij de muziekvereniging. Decennia liep hij als vaandrig voorop als de harmonie erop uit trok. En Julienne, die was ook iedere keer van de partij. Samen waren ze jarenlang betrokken bij het reilen en zeilen in zaal Harmonie en stonden ze er elke vrijdagavond om de dorst van de muzikanten te lessen.

Firmin werkte bij Palm en Julienne bij Romeo en met Gerlinde hebben ze een dochter. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk