Steltenlopers in diepe rouw

Het bericht sloeg in als een bom omdat het zo onverwacht was: de Merchtemse Steltenlopers moeten afscheid nemen van hun vaandeldraagster Rita Aelbrecht. Bij zovele optochten en demonstraties in binnen- en buitenland liep Rita fier voorop met de vlag van onze steltenlopers. Ze droeg ze met enthousiasme en respect. En ze kon rekenen op de sympathie van de toeschouwers én van haar collega’s steltenlopers;

Ze overleed donderdag onverwacht in het ASZ Ziekenhuis van Aalst, precies op de dag van haar 65ste verjaardag. Het ongeloof bij haar vrienden van de Steltenlopers is groot: Rita toch niet! Rita was geliefd om haar eeuwige glimlach en haar goed humeur. Bij haar was de standaard van onze steltenlopers in veilige handen. Ze droeg de vlag met fierheid in binnen- en buitenland.

De uitvaartplechtigheid van Rita vindt plaats in de Sint-Maragaretakerk van Baardegem op vrijdag 15 april om 10 uur. Het verdriet van haar echtgenoot Marc, haar zoon en schoondochter en hun vier kinderen is onmetelijk groot. Ook de steltenlopers zijn in diepe rouw. Hun optocht zal nooit meer hetzelfde zijn zonder Rita.

Foto: Ook in het Roemeense Sibiu droeg Rita de vlag met trots tussen de dikke rijen toeschouwers.

Topartikels bij Goeiedag.be