ANPR-camera in Hamme

Reinhoud De Bosscher (N-VA) vroeg in de varia op de gemeenteraad van 21 februari hoe het nu zit met de ANPR-camera in Hamme en of de verbindingsweg tussen Hamme en Asse terug wordt opengesteld. Burgemeester Maarten Mast: “De camera die er staat is om het sluipverkeer tegen te gaan. Ik weet en hoor van de mensen dat het gehucht Hamme er de jongste tijd vredig bijligt. Het sluipverkeer is er verdwenen. Die ANPR-camera had dus zeker zijn nut gehad. Die camera heeft echter niks te maken met het schild dat onze zone aan het uitbreiden is met zulke camera’s. Er zullen er zo’n half dozijn op Merchtems grondgebied komen. Moest de huidige camera daar toch verdwijnen dan kiezen we voor een tractorsluis in plaats van de baan terug open te stellen.” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk