Enorme solidariteit na woningbrand in Peizegem

Maandagnacht, 21 februari kon een gezin van zes personen in de Peizegemse Molenbaan ternauwernood ontkomen aan een zware brand die hun woning compleet in de as legde. Toen de brandweer arriveerde stond die voor een hopeloze taak want de vlammen sloegen al door het dak. De bewoners werden overgebracht naar het ziekenhuis maar er was bij niemand levensgevaar.

Het gezin was wel alles kwijt en spontaan ontstond er op verschillende fronten een grote solidariteitsactie. De gemeente sprong bij met een noodwoning, de tweedehandswinkel van het OCMW werd aangesproken voor kleding en ook in de Tuinbouwschool, waar één van de kinderen les volgt, bleef men niet bij de pakken zitten.

Directeur Willem Van Schuerbeeck en zijn team coördineerden en zetten samen met het gemeentebestuur een hulpactie op. Tal van goederen werden in de school verzameld en werd ook een lijst aangelegd om de getroffen familie dagelijks van een warme maaltijd te voorzien. Het regende giften, genoeg om een ganse bestelwagen te vullen! Er zal ook een rekening geopend worden waarop de mensen kunnen geld storten.

Ook in Meise is ondertussen een hulpactie opgezet. Moeder Sandra uit Peizegem is afkomstig van Meise en was er jarenlang bestuurslid van Jeugdhuis ’t Sloefke in Wolvertem. Het inzamelen daar gebeurt in de Krogstraat, 147 te Meise, vanaf woensdag na 16 uur, donderdag en vrijdag. (eb) (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk