KAVVV-voetbal: Cristal Boys, de ploeg “van ’t stad”

De Merchtemse derby tussen Cristal Boys en Bleuken Langevelde, dat is amateurvoetbal op zijn best. Derbysfeer, ambiance en bikkelen om de zege want dit duel verliezen in not done in geen van beide kampen. Beide teams scheren in hun reeks geen hoge toppen maar een burenstrijd, dat is toch nog iets anders.

 In de 2de afdeling A van de KAVVV stonden de A-ploegen tegenover elkaar. Bij Cristal waren ze uit op revanche want de 4-0 pandoering uit de heenmatch lag nog zwaar op de maag. Een strafschop zorgde voor de beslissing in een pittig duel. Bleukenverdediger Mathias Van Haute haalde Kevin Bogemans onderuit in de zestien met het zwaarste verdict tot gevolg. Glenn De Coninck klaarde de klus. In de slotminuut lukte Arne Mertens er nog in, om vanop anderhalve meter van de doellijn, de bal tegen de lat te knallen! Maar niet geklaagd, de zege was binnen voor Cristal A.

In de 3de afdeling B keken de B-ploegen elkaar in de ogen. Ook hier veel ambiance op het veld. De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong via een knal van Thomas De Neef. De bezoekers foeterden over een afgekeurde gelijkmaker en tot overmaat van ramp voor Bleuken Langevelde scoorde Wannes Vermeir aan de overzijde. 2-0! Ook hier winst dus voor Cristal Boys.

Na afloop plantten die van Cristal de cornervlag op de middenstip en riepen zichzelf uit tot “de ploeg van ’t stad”! En zoals het dan een echte amateurvoetballer betaamt, wordt een derby mooi afgesloten met een verbroedering. Deze keer niet aan de toog in de kantine maar in de gezonde buitenlucht! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk