Koninklijke Steltenlopers van Merchtem naar Dubai

Dat de Koninklijke Steltenlopers van Merchtem wereldburgers en echte ambassadeurs voor België zijn is al langer geweten. Dat ze eind deze maand naar Dubai trekken wekt dan ook geen verwondering want een Wereldtentoonstelling zonder steltenlopers, dat is zoals friet zonder mayonaise!

Voorzitter Roger Daelemans: “We waren er al te gast in 2011 en 2016 en nu gaan we nog eens terug, samen met een delegatie van de Brusselse Ommegang. Weet je dat dit dan al voor de zevende maal zal zijn dat de Merchtems steltenlopers op de Wereldtentoonstelling aanwezig zullen zijn! Eerder waren we er ook al bij in Osaka (Japan),  Zaragossa (Spanje), Hannover (Duitsland), Aichi (Japan), Shanghai (China) en Milaan (Italië).” Aan adelbrieven alleszins geen gebrek!“We vertrekken op zondag 30 januari en keren terug op maandag 7 februari. Dagelijks zijn er drie optredens voorzien aan het Belgisch Paviljoen. Op zaterdag 5 februari is er zelfs een Belgische nationale dag en komen de koning en de koningin op bezoek!” “Wij zien er met z’n allen naar uit om er opnieuw een spetterend en
opgemerkt optreden te geven, in het hopelijk niet te warme Dubai. Uiteraard zijn er ook enkele vrije dagen voorzien zodat we daar ook de omgeving kunnen verkennen en wat cultuur opsnuiven!” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk